Szabad a gondolat, bármit alkothatsz.

Kreatív óra

Kreatív óra

2. óra

2021. november 11. - Szivacsagy

A gyerekek már várták a következő kreatív órát, ujjongtak. De kiderült, hogy néhányuknál félre lett értve a dolog és azt hitték, most szabad foglalkozás van. Újra átbeszéltük a szabályokat, hogy rendben tudjunk haladni az óra során.

Bemelegítésként most a Mi lenne ha....? játékot/gondolokodó feladatot indítottam el. Direkt olyan ötleteket választottam, amik ismerős nekik, amiket könnyen el tudnak képzelni.

A héten egy kislánynak eltört a kulacsa, és nem tudott inni.

Mi lenne ha eltörne a kulacsod, hogyan innál?

- szereznék poharat

- a csapnál a kezemből innék

- lecsavarom a kulacs kupakját, és abból innék 

- megragasztanám a kulacsot

 

A mai nap az egyik fiú hozott egy kis távcsövet, avval játszottak.

Mi lenne, ha minden ember úgy látna, mintha egy távcső lenne a szemébe?

- ellátnánk a boltig

- látnánk, hogy ki tör be a házunkba

Sajnos itt kimerültek a ötleteik, mert minden válasz arról szólt, hogy mit látnának. Próbáltam segíteni nekik, hogy mekkora könyveket kellene akkor gyártani, de nem tudtak továbblépni.

Ezután megint szabadon elhelyezkedtek és megkapták a feladatlapjaikat. A lapokon direkt néhány feladat ferdén volt elhelyezve, hogy merjék elfordítani a lapot, más szögben dolgozni vele. Utasítások megint nem voltak rajta, hogy kérdezzenek, kommunikáljanak. Volt akinek azt válaszoltam, hogy kérdezze meg a társaitól.

imageedit_1_6078845700.jpg

imageedit_4_3065465533.jpg

Már látom, hogy melyik típusú feladatot kedvelik, melyiket kevésbé, és hogy milyen gyorsan végeznek egy lappal. Ezt figyelembe veszem majd a következő készítésekor. Kérni fogom őket, hogy ne grafitceruzával dolgozzanak, hanem csak színesekkel.

krev_2_3.jpg

krev_2_4.jpg

 A felhasznált anyagok itt elérhetők.

Kis érdekesség, hogy az iskola udvarán a gyerekek (főleg az én osztályom tagjai) elkezdtek egy "bunkert" építeni a közelben talált ágakból, falevelekből, fenyők tűleveleiből. Nagyon élvezték ezt, adták egymásnak az utasításokat, gyűjtötték az anyagokat, védték a várukat másoktól.

Ezt az egészet teljesen maguktól kezdték el és itt is nagyon jól megmutatkozott a kreativitásuk.

imageedit_22_8818001566.jpg

imageedit_16_6650087471.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativora.blog.hu/api/trackback/id/tr8716753054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása