Szabad a gondolat, bármit alkothatsz.

Kreatív óra

Kreatív óra

3. óra

2021. november 19. - Szivacsagy
A gyerekek már jól megjegyezték, hogy csütörtökön kreatív óra van, és várták, kérdezték. A kezdéskor rögtön el is foglalták a nekik tetsző helyeket, külön csapatok is alakultak, akik együtt dolgoztak.
Ez az óra nagyon jól sikerült, azt éreztem, hogy érdemes volt belevágni ebbe. A gyerekek is egyre oldottabban viselkedtek, voltak akik a termet is kicsit átrendezték, az asztalokat összetolták. Mások meg a feladatlap kitöltése közben énekelgettek. Érezhető volt, hogy jól el tudják engedni magukat, felszabadultak. És ez meglátszott az órai eredményeken is.

imageedit_3_2802501718.jpg

imageedit_7_8557281403.jpg

Bevezetésként kis gondolkodó feladatokat adtam nekik. Gyűjtöttünk szárazföldi állatokat, vízi állatokat. Majd olyan állatokat kellett keresniük, amelyek vízben és szárazföldön is sokat vannak.
Jöttek a jó válaszok: fóka, béka, víziló, krokodil
Következő játék a Mi lenne ha... volt.
Mi lenne, ha karácsonyra kapnál egy krokodilt?
- visszaküldeném
- megfőzném ebédre
- elvinném az állatkertbe
- kidobnám a kukába
- megszelídíteném
Nagyon örültem, hogy nem a sablonos válaszok jöttek, tényleg öröm volt hallani ezt a sok érdekes, egyedi megoldást.
Utána megint kaptak egy feladatlapot. Most az volt a kérésem, hogy csak színes ceruzákat használhatnak, és munka közben váltogassák is a színeket. Ennek is meglett az eredménye, gyönyörűen kiszínezett lapokat láttam.

img_20211118_112747.jpg

img_20211118_112758.jpg

Az egyik feladaton kicsit több ideig gondolkodtak, volt is aki mondta, hogy már elfáradt. Ajánlottam neki, hogy pihenjen egy kicsit. Volt aki úgy könnyítette meg a dolgát, hogy felosztotta részekre a nagy feladatot.
Több ponton is láttam a kreatív gondolkodás megjelenését, úgy érzem, hogy lassan elkezdhetünk összetettebb kérdéseket is feldolgozni.
Rossz élményként ért, hogy az összeállított feladatlapok kinyomtatáskor kicsit foltosak voltak, ezután jobban le fogom ellenőrizni a képeket, amiket letöltök.

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativora.blog.hu/api/trackback/id/tr1816759408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása