Szabad a gondolat, bármit alkothatsz.

Kreatív óra

Kreatív óra

13. óra

Szorzótábla tanulása kreatívan

2022. február 23. - Szivacsagy

A korábbi kreatív órákon a gyerekek már megszokták, hogy kapnak egy lapot, ami tele van érdekes feladatokkal. Sajnos ezen most változtatnom kellett, mivel a matematika tananyagban kicsit lemaradtunk.

Ugyanúgy kaptak lapot, rajta kreatív feladatokkal, de ezek most mind a 2-es szorzás tanulásához kapcsolódtak.

Eredményeket kellett beírniuk, színezniuk. Ez a többrétű foglalkozás a kettő többszöröseivel segít a memorizálásban. Látják, hallják, csinálják, mondják, eljátszák.

 

2-es_szinezo_page-0001.jpg

2-es_szinezo_page-0002.jpg

Az egyik szorzólapot kivágták és a füzetükbe is beragasztották.

szuperhos_lapok_page-0007.jpg

Kitaláltam nekik egy játékos gyakorlót is. Beszereztem minden tanulónak olyan dobókockát, aminek 10 oldala van, rajta a számokkal 1-től 10-ig. Kaptak egy lapot, rajta táblázattal. Dobniuk kellett a kockával, ez lett a szorzandó. Ezt beírták a táblázatba, mellés hogy * 2 =, és a végére az erdeményt is.

20 sor volt a táblázatukban, így 20 alkalommal dobtak és számoltak.

Dobókocka, tíz oldalú - eMAG.hu

Egy másik 21. századi gyakorlás. Írtam egy weboldalt, ahol önállóan gyakorolhatják a szorzásokat és az osztásokat. A weblap kiír feladatokat, csak be kell írniuk az eredményt és a gép ezt javítja, értékeli.

 https://matekgyakorlok.hu/online2/fordatamain.php

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativora.blog.hu/api/trackback/id/tr4517751612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása