Szabad a gondolat, bármit alkothatsz.

Kreatív óra

Kreatív óra

6. óra

2021. december 11. - Szivacsagy

A szokásos óra elejei szervezkedést sikerült jól kézben tartani kaptak. Öt percet kaptak, hogy kialakítsák a zugaikat, elfoglalják a helyeiket és azok után már nem volt lehetőség zajongásra. Ez működött is. Lazaságunk határtalan, újabb ötleteket találta ki, hogy kényelembe helyezzék magukat.

laza.jpg

 

A gyerekekkel a múlt órán már kalandoztunk a képzelet világában, ezt szerettem volna tovább folytatni. Hoztam nekik egy bemutatót furcsa képekről Salvador Dali és Andy Warhol munkáiból.

Megmutattam nekik, beszélgettünk róla, hogy ezek mennyire valóságosak, mennyire képzeletbeliek. Megbeszéltük, hogy a képzeletünk határtalan, bármit ki lehet találni és a művészek az ilyen ötleteket próbálták megjeleníteni.

mm.jpg

A mostani feladatlapra direkt szerkesztettem egy olyan ábrát amit nekik kellett egyénileg, érdekesen kiszínezni. Ez az ábra hasonló volt Andy Warhol Marilyn ábrázolásához csak itt Mikulás fejek voltak a képen. Sajnos néhányan csak egyszerű szinezésnek gondolták a feladatot, de voltak akik ráéreztek a különleges színösszeállításokra.

 

6_kreativ_ora_kitoltott_lapjai_page-0004.jpg

6_kreativ_ora_kitoltott_lapjai_page-0008.jpg

6_kreativ_ora_kitoltott_lapjai_page-0026.jpg

6_kreativ_ora_kitoltott_lapjai_page-0029.jpg

6_kreativ_ora_kitoltott_lapjai_page-0040.jpg

6_kreativ_ora_kitoltott_lapjai_page-0036.jpg

 

A többi feladat közé becsempésztem matematikai gondolkodást igénylő feladatokat is, de az egyik feladat hibás volt, ezt nem lehetett megoldani. Néhányan észrevették, de voltak akiket ez nem zavart, és megoldották a maguk módján.

Számomra ez is a kreatív gondolkodásra utal, nem csak az elvárt formákban gondolkodtak, hanem szabadon.

A felhasznált anyagok itt elérhetők

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativora.blog.hu/api/trackback/id/tr6216772356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása