Szabad a gondolat, bármit alkothatsz.

Kreatív óra

Kreatív óra

7. óra

2021. december 20. - Szivacsagy

A szünet előtti utolsó héten nem volt egyszerű a gyerekek figyelmét a tanuláson tartani, így nem csodálkoztam, hogy a kreatív óra előtt is nagy volt a nyüzsgés. Szerencsére gyorsan elrendezkedtek a megszokott helyeikre.

Hasonló stílusban folyt le az óra, akár az előzőek. Beszélgetés, feladatlapok.

Most annyi plusz feladatot csempésztem be, hogy a laphoz tartozó feladatleírást csak a lányoknak mondtam el. A fiúk úgy tudhatták meg, hogy mit kell csinálniuk, ha megkérdeztek egy lány osztálytárst. Ez részben működött, bár úgy láttam, hogy kérdezés helyett néhányan csak ránéztek egy lány lapjára, és próbálták lemásolni.

telapo.jpg

A lapon voltak logikai - matematikai feladatok is. Az egyiknél testek voltak egy mérlegre helyezve, és ki kellett gondolni, hogy az egyik mennyit nyom a többi testtel kifejezve. 

Voltak, akik nem vacakoltak, és a mérleg másik serpenyőjébe berajzolták ugyanazt a testet. Végülis ez is jó megoldás, kreatívnak is mondható.

A felhőknél nekik kellett keresniük valamit, amit kinéznek a felhők körvonalaiból. Születtek érdekes megoldások.

s25c-0i21121712300_page-0016.jpg

Ő a logikai feladatot jól oldotta meg, de a felhős kreatív rajzra nem sok időt fordított.

 s25c-0i21121712300_page-0019.jpg

A felhasznált anyagok itt elérhetők

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativora.blog.hu/api/trackback/id/tr9516772360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása